Sinds ik het boek van Tamara Beekmans (‘De roep van de hooggevoelige vrouw’) aan het lezen ben, krijg ik allemaal mooie inzichten in hoe je als hooggevoelige vrouw jezelf staande houdt in de (harder wordende) samenleving. Dat klinkt heel zwaar, maar dat is het zeker niet. Het boek geeft juist verlichting en ruimte om met mijn sensitiviteit om te gaan en dit bewuster in te zetten in mijn werk als Recruitment Expert.

Energie

Zo kwam ik in het boek bij het onderwerp van de mannelijke en vrouwelijke energie. De mannelijke energie is te kenmerken door daadkracht, actie en aanpakken. De vrouwelijke is meer gericht op het gevoel, rust en vertrouwen. Wanneer deze mannelijke en vrouwelijke energie in balans zijn dan heb je veel te bieden, zeker als het gaat om het bouwen van je eigen bedrijf. Sinds ik in 2017 ben gestart als ondernemer ben ik vooral bezig geweest om mijn mannelijke energie in te zetten om mijn bedrijf te bouwen. Dit heb ik geleerd bij mijn voormalige werkgevers.

Recruitment & Sales

De sales en recruitment branche worden heel erg gedomineerd door mannen en dus ook mannelijke energie. Ik vind dat hier meer vrouwelijke energie mag zijn, omdat niet alles draait om cijfers en daadkracht, maar dat de rust bewaren ook heel goed is. Het vertrouwen hebben dat dingen naar je toe komen, omdat mensen voelen dat ze bij jou moeten zijn. Als een natuurlijke aantrekkingskracht. Dat is ook één van de belangrijkste redenen dat ik voor mezelf ben begonnen, ik geloof er niet in dat alles afhangt van de harde getallen en dat je altijd maar moet knallen om succesvol te zijn. Zeker niet in combinatie met een gezin. Juist door je energie te verdelen over werk, gezondheid, gezin en geld zorg je voor evenwicht.

Persoonlijke ontwikkeling

Naarmate ik langer voor mezelf aan het werk was begon ik mij steeds meer te interesseren voor persoonlijke ontwikkeling, mindset en hoogsensitiviteit. Ik leerde vrouwelijke ondernemers kennen die daar al helemaal in thuis waren. Dat maakte mij nieuwsgierig, want zij praatten over dingen die ik niet kende. Het klonk zo goed wat ze zeiden en dat leek me zoveel rust te geven dat ik mij er ook in ben gaan verdiepen. En zo ging ik van alleen thrillers lezen van Saskia Noort op vakantie, naar elke dag in een boek lezen om mezelf te ontwikkelen. Ik begon met het lezen van het boek van Michael Pilarczyk ‘Master your mindset’. Dit boek was een logische stap. Een positieve mindset verandert je kijk op alles, echt alles. Zo ontdekte ik hoeveel negatieve gedachtes ik heb.

Positieve mindset

Daarna las ik meer boeken die gingen over mindset en zo kwam ik bij het boek van Tamara. Wanneer je zo’n heftige jeugd hebt gehad als zij, dan is het bewonderenswaardig hoe zij in het leven staat. Puur doordat ze zichzelf positief heeft ‘geprogrammeerd’, haar pijn is gaan helen en weer in contact is gekomen met haarzelf. Heel praktisch hoe je dit aanpakt, niks zweverigs aan en heel mooi wat de resultaten voor haar zijn.

Ik ben nu niet meer aan het rennen achter nieuwe klanten aan, maar heb het vertrouwen dat ze naar mij toe komen. En dat geldt ook voor kandidaten die reageren op mijn vacatures of mensen die gewoon graag door mij bemiddeld willen worden. Puur omdat het goed voelt, het klikt en er een gelijkwaardigheid is. Daardoor heb ik nu hele fijne samenwerkingen met superleuke klanten.

Wil je het boek van Tamara Beekmans ‘De roep van de hooggevoelige vrouw’ ook graag lezen?

https://www.bol.com/nl/p/de-roep-van-de-hooggevoelige-vrouw/9200000086861971/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=tamara%20b&originalSearchContext=media_all&originalSection=main

En het boek van Michael Pilarczyk ‘Master your mindset’

https://www.bol.com/nl/p/master-your-mindset/9200000087039283/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=g3LUcdNFNzPBU0tptxhKpg.1.2.ProductImage

Enjoy!