Jarenlang was ik ervan overtuigd ‘als je kinderen krijgt, dan is je carrière voorbij’.  Mijn moeder stopte met werken toen ze kinderen kreeg, en mijn beppe (oma) heeft nooit een baan gehad. Dus dat is ook hoe het voor mij zou moeten gaan. Maar zo voelde ik het niet, ik had het gevoel dat ik wél wilde blijven werken, ik ben ambitieus en leergierig dus wilde dat allemaal niet opgeven als ik eenmaal kinderen zou krijgen. Na het HBO hopte ik van de ene job naar de andere. Nergens kon ik het écht vinden. Ik was snel verveeld, raakte op mijn 23e overspannen en toen wist ik het even helemaal niet meer. Ik herpakte mezelf en begon aan de volgende baan. Uiteindelijk werkte ik als leidinggevende in de zorg, waar ik het wél erg naar mijn zin had. Dit was in mijn optiek  een werkplek waar ik wel parttime kon gaan werken als ik wél kinderen zou krijgen.

Kinderen krijgen

Toen ik in daar werkte ging ik trouwen en raakte vrij snel zwanger, maar ik kreeg een miskraam. Dat kwam hard aan. Daarna raakte ik weer zwanger en toen ik  5 maanden zwanger was, kreeg ik van mijn werkgever te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Ze moesten bezuinigen en ik was de enige met een tijdelijk contract. Ik troostte mezelf met de gedacht dat ik een baby in mijn buik had, dus dan ga daar extra van genieten. Maar kort na het nieuws van mijn werkgever ging het mis, ik verloor mijn kindje. Daar zat ik, thuis zonder kind en zonder baan. Iedereen ging weer aan het werk en door met zijn leven en ik was beland in de zwaarste periode in mijn leven, ik werd depressief en ontwikkelde een slaapprobleem.

Werkloos zijn

In alle jaren daarna, dat ik thuiszat zonder werk, kreeg ik 2 gezonde kinderen, maar ik vond geen leuke uitdagende baan die ik kon combineren met mijn gezin. Ik kreeg professionele hulp bij het oplossen van mijn slaapprobleem, waardoor ik lekkerder in mijn vel kwam. Alleen die ene leuke baan vond ik maar niet. De enige banen die ik parttime kon doen, kreeg ik niet want dan was ik overgekwalificeerd. En de banen waarvoor ik wel de juiste kwalificaties had, kon ik niet voor minder dan 32 uur uitvoeren en dat wilde ik niet. Wat was dat frustrerend en wat werd ik daar onzeker van. Toen ik werkelijk alles had geprobeerd besloot ik dat het klaar was, dan ga ik wel aanpakken wat ik wél kan krijgen en zie ik wel wat het me brengt. Zodoende rolde ik van de ene in de andere tijdelijke baan totdat ik weer als recruiter werkte. Maar ook bij dat bedrijf werkte het niet voor mij, ik kreeg zelfs nog een arbeidsconflict waardoor bij mij de grens was bereikt. Na al die jaren van ploeteren voor een baas, besloot ik dat ik mijn eigen bedrijf ging beginnen en nooit meer in loondienst wilde.

Zelfstandig ondernemer worden

Het voelde als noodzaak dat ik mijn bedrijf begon, omdat ik dacht dat ik het bij geen enkele werkgever meer zou redden. Maar die noodzaak blijkt nu een gouden greep te zijn geweest. Wat een ontdekkingsreis is dat geworden. Inmiddels ben ik er na 2,5 jaar achter dat je wél een mooie carrière kan bouwen voor jezelf en dat kan combineren met je gezin. Dat bouw je stap voor stap op en je verlegt je grenzen, omdat je bedrijf langzaam groeit. Natuurlijk voelde ik mij ook heel lang schuldig naar mijn kinderen toe, dat ik soms zoveel werkte. Maar aan de andere kant kregen zij er een veel leukere moeder voor terug. Als ik alleen maar zou moederen dan wordt ik niet gelukkig en door mijn bedrijf te combineren met mijn gezin, ben ik wél gelukkig. Ik werk veel vanuit huis, maar soms zijn er ook periodes dat ik veel op pad ben. Dat vergt de nodige organisatie, maar ik blijf zoeken naar oplossingen, zodat ik kan doen waar ik het meest van houd. En dat is andere vrouwen inspireren met mijn verhaal en hen de helpende hand aanreiken om ook te gaan voor hun eigen bedrijf wat ze kunnen combineren met hun gezin. Puur vanuit je hart, want als je doet waar je het meest van houd dan krijg je daar heel veel energie van. Door dat te combineren met al mijn kennis en ervaring in de verkoop, help ik andere vrouwen om een succesvol bedrijf neer te zetten met goede geldstromen. Goed voor jezelf zorgen, voelt goed en dat straal je uit.

Ga eens voelen

Ik zou je graag willen prikkelen met een paar vragen en ga voor jezelf eens na wat je antwoorden zijn.

  • Wat als je wel gaat doen waar je van houd?
  • Wat als je wel energie krijgt van je werk?
  • Wat als je werk doet dat je voldoening geeft?
  • Wat als je wel een kneiter van een carrière kan hebben als moeder?
  • Wat als je ambities wel haalbaar zijn?
  • Wat als je kinderen er ook gelukkig van worden dat mama gelukkig is?
  • Hoe zou dat dan voor je zijn?

Ik voel het als mijn missie om iedere moeder te helpen om haar bedrijf een kickstart te geven met name op het gebied van sales op een manier die bij je past. Vanuit je gevoel een samenwerking aangaan waarbij je gelijkwaardig bent en écht van toegevoegde waarde kan zijn. En als je daar goed voor betaald krijgt, dan ben je ook bereid om alles te geven. Je waardevol en gewaardeerd voelen.

Voel je dat je dat je dit samen met mij wil gaan doen? Bekijk dan mijn aanbod op https://sieva.nl/ambitieuzemoeder/