Waarom een Virtueel Assistent voor het invullen van vacatures?

door | mrt 29, 2018 | Voor werkgevers | 0 Reacties

Wat zie je dagelijks over het hoofd, dat vlak onder je neus is, zonder dat je het weet? Dat is je blinde vlek. Iedereen heeft het, maar je komt er vaak pas achter, wanneer iemand uit je omgeving je daarop wijst. Vaak ontstaat er dan een grote glimlach op je gezicht, omdat je ineens dat inzicht krijgt en je daar weer mee verder kan. Vandaag zorg ik graag voor die glimlach op je gezicht.

 De blinde vlek is een deel van het netvlies achter in het oog waar de oogzenuw het oog verlaat. Hier zitten geen zintuigcellen. Met andere woorden; op deze plaats is ieder mens blind. Dit verklaart de naam ook. De blinde vlek wordt normaal niet waargenomen. De hersenen vullen het ontbrekende deel van het beeld aan met de kleuren van de omringende staafjes en kegeltjes zodat de structuren die een mens ziet niet onderbroken lijken.

Iedereen heeft blinde vlekken tijdens het uitvoeren van zijn werk, maar je zal ze niet altijd ontdekken. 

In mijn werk als Virtueel Assistent spreek ik veel ondernemers, die graag stappen willen maken maar vastzitten in routines en bekende paden. Hoe zorg je er nu voor dat je ‘out-of-the-box’ gaat denken of gaat ‘omdenken’. Je wil zo graag die vacatures invullen, maar al je inspanningen leveren niet genoeg op. Op het gebied van Recruitment benoem ik een blinde vlek, en ik ben benieuwd of je die herkent.

Iedereen die op dit moment vacatures heeft is aan het werven. Of je nu een afdelingsmanager bent, een HR manager, een (commercieel) directeur of een andere grote of kleine MKB’er, je bewandelt allerlei wegen om je vacatures in te vullen. Maar waar ik op doel is die directeur die op LinkedIn een prachtig groot netwerk heeft opgebouwd en daar verder niks mee doet. Hij deelt af en toe misschien eens een vacature en that’s it. Maar kijken zijn connecties wel vaak genoeg op LinkedIn om die gedeelde berichten te lezen? Doordat algoritmes veranderen, is het bereik van berichten niet meer zo groot. Dus bereik je die latente werkzoekende dan wel?

Door de mensen in je netwerk rechtstreeks aan te schrijven met een persoonlijk bericht bereik je direct diegene die je graag wil hebben voor je vacature. Dat is natuurlijk een tijdrovende klus, naast al die andere verplichtingen die je ook nog hebt. Stel je nu eens voor dat je iemand hebt die dat voor je gaat doen. Iemand die in jouw LinkedIn-profiel kruipt en uit jouw naam mensen gaat aanschrijven voor de vacatures die je hebt. Groot voordeel is dat veel mensen er gevoelig voor zijn dat de directeur hen benaderd en ze dus sneller zullen toehappen. Voor jezelf is het grote voordeel dat je direct contact hebt met je kandidaat en je dus snel kan schakelen. Dat lijkt mij toch een ideale uitgangspositie die je als werkgever kan hebben.

Dit is een klus die ik graag uit handen neem. Dus neem gerust contact met me op welke mogelijkheden er nog meer zijn om met een Virtueel Assistent gespecialiseerd in Recruitment samen te werken.

0 reacties

©2018-2019 Sieva Opstartcoach naar (meer) klanten. All rights reserved. Fotografie The Click Company Website realisatie JOR.nl | Privacyverklaring