Toen ik met mij bedrijf startte was ik bang dat ik geen klanten zou vinden, ik begon met het aanbieden van 4 diensten: online marketing, sales, social media en recruitment. Dan heeft iedereen volop keus, dacht ik. Hoe meer keus, hoe sneller ik klanten zou gaan binnenhalen. 

Maar zo werkte het niet. Daar kwam ik al gauw achter, toen ik ik startte met mijn allereerste klant. Ik ging personeel voor deze klant werven en al gauw kwam het gevoel dat ik dít wel heel erg leuk vond. Dit werk had ik jarenlang gedaan en nu ik het weer aan het doen was, gaf me dit veel energie en voldoening. En daar doe je het natuurlijk voor!

 Ik concludeer dat ik te weinig kennis had van online marketing en ik daar nog (te) veel moest leren Naast het starten bij mijn eigen bedrijf en gezin han ik gewoonweg te weinig tijd om nog helemaal aan de studie te gaan in deze richting. Tijdens het bouwen aan mijn eigen website ontdekte ik hoe tijdrovend dit is en die tijd wilde ik liever ergens anders in steken.

Iedereen zei altijd tegen mij dat ik zo goed ben in sales, dat streelde mijn ego, en voordat ik het wist deed ik salesopdrachten. Ik kreeg er alleen geen energie van, het ging me goed af, maar ik vond het niet leuk. Dus heb ik dat uiteindelijk ook losgelaten. Inmiddels doe ik mijn sales voornamelijk via social media en dat levert genoeg klanten op. Daarnaast pak ik écht af en toe de telefoon wel om (potentiële) klanten te benaderen, want het is en blijft noodzakelijk om actief bezig te zijn met je eigen sales. 

Vervolgens werd ik specifiek in mijn aanbod. Iedereen wist waarvoor ze bij mij moesten zijn, waarin ik onderscheidend was. In plaats van dat ik daardoor geen klanten zou vinden, kwamen de klanten spontaan naar me toe. Wanneer iemand een recruiter zocht dan begonnen verschillende mensen in mijn netwerk mij te taggen. Ik had ambassadeurs gekregen en dat is precies wat je wil. Dat andere mensen over je praten en je aanbevelen, dat is de beste marketing die er is. 


Kies je klant, dan kiest die voor jou!

Voorkom dat het een lange zoektocht wordt naar jouw ideale klant en jouw aanbod. Plan bij mij een kennismakingsgesprek, zodat ik jou kan gaan helpen bij de kickstart van jouw bedrijf.