Netwerken; het is nét werken…

door | mei 2, 2017 | Geen categorie | 0 Reacties

Ik vind het geweldig: netwerken. Maar het is iets wat niet iedereen zo makkelijk afgaat en heel veel mensen vinden het niet leuk. Maar het is wel superbelangrijk als je start met je eigen bedrijf. Gelukkig was ik voordat ik startte al druk bezig met netwerken, omdat ik het ‘gewoon’ leuk vind. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren en daardoor mijn kennis vergroten en kansen creeëren.

Ik ben 6 jaar thuis geweest om voor mijn kinderen te zorgen en ondertussen ook nog solliciteerde naar een uitdagende parttime job. Ik netwerkte me overal suf, waardoor ik het netwerken op een gegeven moment niet meer leuk vond. De wanhoop sloeg van tijd tot tijd toe; als het via-via niet wil lukken hoe dan nog wel? Ik heb het toen op een gegeven moment laten rusten. En dacht dat als het zo moet zijn, dan moet het zo zijn en leg ik me daarbij neer. Zo kon ik tenminste volledig genieten van mijn kinderen, in plaats van dat ik zo bezig was met netwerken om aan die felbegeerde baan te komen. Dat gaf op een zeker moment rust. En toen kwamen dingen ook naar me toe waardoor ik op een gegeven moment gelukkig weer een positief gevoel kreeg bij het netwerken.

Ik rolde van de ene baan in de andere waardoor ik met name op LinkedIn mijn netwerk flink aan het vergroten was. Inmiddels heb ik bijna 500 zakelijke connecties dus in dat netwerken ben ik wel geslaagd. Maar hoe doe je dat? Zo’n netwerk opbouwen? Je kan moeilijk lukraak iedereen maar een connectieverzoek sturen en hopen dat ze die accepteren. Wanneer ik dus contact had gehad met iemand voor een sollicitatie als sollicitant of als recruiter dan voegde ik diegene toe. ‘Je moet het ijzer smeden als het heet is’, want als je het een paar dagen later doet dan ben je niet meer ‘top of mind’ van diegene.

Op dit moment breid ik mijn netwerk als Virtual Assistant uit door op zoek te gaan naar mensen waarmee ik graag zou willen samenwerken. Maar ook zoek ik mensen waarvan ik graag wat zou willen leren én mensen die ik bewonder. Zo verwacht ik in contact te komen met mijn toekomstige opdrachtgevers en bouw ik mijn klantenkring op met mensen waar ik het liefste samenwerk. Wanneer je jezelf profileert en zichtbaar maakt dan komen goede dingen vanzelf op je pad. Aan mijzelf de schone taak om dan actie te ondernemen, contact te leggen en die connectie te maken.

Als VA wil ik mij ook graag inzetten om een ondernemer te helpen met het uitbreiden van zijn of haar netwerk op Facebook, LinkedIn of Google. Ik kan mooie visuals maken in Canva, contacten leggen, connecties maken en SEO teksten schrijven voor de website. Wanneer je samen een netwerk bouwt gaat het nog sneller!

0 reacties

©2019-2020 Sieva Recruitment Expert | Recruiter. All rights reserved. Fotografie The Click Company Website realisatie JOR.nl | Privacyverklaring