Knowledge is power!

door | apr 27, 2017 | Geen categorie | 1 reactie

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met netwerken en mijn kennis vergroten over het vak van Virtual Assistant. Als Go-Getter is het wel af en toe even lastig dat ik nog geen klant heb om voor aan de slag te gaan, maar ik moet geduldig zijn. Zorgen dat ik zichtbaarder word en mijn netwerk uitbreid. Ik sta gewoon te trappelen om aan de slag te gaan 😉 Go go goooooo 😀

Wat heb ik precies gedaan om te netwerken? Ik heb het E-book van http://vabusinessacademy.nl/ van Daniëlle Leuvering gevolgd over ‘de 7 geheimen om een succesvol VA bedrijf te starten’. En kreeg bij haar een goed gevoel, omdat ze gelijkgestemd is. Moeder zijn en daarnaast een succesvol bedrijf runnen waarin je je talent goed kwijt kan en je werk uitdagend is. Naar aanleiding daarvan heb ik een Skype gesprek met haar gehad waarin we hebben besproken hoe ik duidelijker voor mezelf weet wie mijn doelgroep is. Dus daar is nog wel wat werk aan de winkel. Conclusie is dat ik gelijkgestemde ondernemers zoek die blij van mij en mijn enthousiasme worden! Daar word ik ook weer blij van en dat geeft me voldoening. En wie zijn dat dan? Voor nu kan ik zeggen dat het recruiters, trainers, coaches of makelaars kunnen zijn. Met als kenmerken: passie voor hun werk, ambitieus, enthousiast, gedreven en positief. Natuurlijk wil ik deze doelgroep nog veel helderder voor mezelf krijgen, maar dat komt vanzelf. De voorzet is in elk geval gedaan samen met Daniëlle Leuvering en ook met Bianca Elzinga http://biancaelzinga.nl/(mijn Business Bestie). Bianca is HSP (High Sensitive Person) Business Coach en daar heb ik veel aan, nu ik sinds kort weet dat ik zelf ook hoogsensitief ben.

Tijdens het gesprek met Daniëlle hebben we gesproken over mijn talenten en hoe ik die wil inzetten voor mijn klanten. Het bloggen, vloggen en video’s maken kwamen daarbij ook aan bod. Wat ga je doen met je blogs of vlogs? Ga je die alleen op je eigen pagina delen of kijk je verder dan dat? En hoe zorg je ervoor dat je een beetje goed uit je woorden komt in een vlog? Met een autocue app voorkom je in elk geval dat je 100x ‘eh’ zegt. Ik wilde namelijk reageren op een project als salestopper maar kwam niet lekker uit mijn woorden in de video. Ik zei zo vaak ‘eh’ dat het voor de kijker mega irritant zou zijn om naar te kijken. Ik heb toen maar besloten om per mail te reageren…. Volgende keer beter! En voor die volgende keer ga ik de autocue app gebruiken, zodat ik mijn verhaal beter kan vertellen.

Tot slot heb ik met Daniëlle gesproken over haar nieuw te lanceren opleiding ‘Start succesvol als virtueel assistent in 3 maanden’. Deze opleiding wil ik graag gaan volgen om mijn VA-bedrijf goed neer te zetten, mijn netwerk te vergroten (online en live) en mijn bedrijf en kennis als VA  een extra boost te geven.

Gisterochtend heb ik het webinar gevolgd van Zarayda Groenhart http://thewhygirl.com/(bekend van MTV & BNN) over video en hoe je dit het beste kan inzetten voor je bedrijf. Door mijn openingsvideo ben ik zo enthousiast geworden over het maken van video’s dat ik me er graag in wil verdiepen om te kijken hoe ik dit het beste kan doen. Dus ik ga een selfiestick en een standaard aanschaffen zodat ik kan starten met het maken van video’s met mijn smartphone. Met video ben je namelijk 53% beter vindbaar op Google als je een video op je homepage hebt staan. En de impact van een video van 1 minuut is gelijk aan 1,8 miljoen woorden of 3600 webpagina’s. Dat is dus gigantisch! Kortom: dit is wel wat voor mij! Leuke nieuwe uitdaging! Nu er alleen nog ‘eventjes’  goed in gaan worden!

1 Reactie

  1. Danielle Leuvering

    Wat ontzettend leuk om te lezen Sietske dat je zo enthousiast bent en dat ons gesprek je veel heeft opgeleverd. Ik geloof dat jij ondernemers heel veel te bieden hebt. You go!

©2020 Sieva Recruitment Expert | Recruiter. All rights reserved. Fotografie Time to shine Website realisatie JOR.nl | Privacyverklaring