Zal ik zakken met mijn tarief, omdat de klant mij ‘te duur’ vindt?

Julia was in gesprek met een potentiële klant, diegene had haar tarieven al ontvangen per mail dus zij ging er vanuit dat ze op de hoogte was van de investering voor een samenwerking. Eenmaal in gesprek bleek er een goede klik te zijn tussen de twee. Nadat ze alles hadden doorgesproken,  kwam haar tarief ter sprake. Toen kwam naar voren dat de klant haar ‘te duur’ vond. De twijfel bij Julia sloeg toe, het is een mooi project om samen met deze klant aan te gaan werken, ik kan er veel van leren en de kans is groot dat het een langdurige samenwerking wordt. Ze vroeg mij om hulp. Zal ik met mijn tarief zakken?

Na een gesprek met mij was haar twijfel weg. Ze hield vast aan haar prijs en liep daarmee het risico dat deze klant niet met haar zou willen samenwerken. Het bleef daarna een tijdje stil en eind vorige week kreeg ik een heel mooi bericht van Julia. Ze was ‘blijven hangen’ in haar gedachten en deze wilde tóch met haar samenwerken. De opdracht was zelfs nog mooier voor Julia, omdat ze naast uitvoerende taken ook mee mocht gaan denken in de strategie. Precies wat ze graag wilde.

Wil jij ook graag weten hoe je dat doet? Neem dan contact met me op.