Ja, maar mijn website is nog niet af…
Ja, maar wie zit er nu op mij te wachten…
Ja, maar ik durf niet te vaak op social media te posten…

Heb jij het jezelf al eens horen zeggen? Ja, maar…? Ik hoor het de VA’s die ik spreek regelmatig zeggen. En dan denk ik, hoezo? Hoe erg is het als jouw website nog niet af is of dat er nog andere onzekerheden zijn? De pijp moet toch roken? Allemaal barricades die je voor jezelf opgooit om maar niet die klanten te vinden. Want klanten vind je, die ga je niet zoeken 😉 

De eerste keer om wat te posten op social media of de telefoon te pakken en die klant te bellen is heel spannend. Elke eerste keer is spannend. Maar juist door het te doen ga je groeien. Wat heb je te verliezen? Zeg ik tegen mezelf als ik klanten ga werven. Je hebt er zoveel mee te winnen, want 9 van de 10 keer wordt jouw enthousiasme en daadkracht gewaardeerd. En zo niet? Dan is het jouw klant niet. Iedereen heeft haar eigen klanten, dus als het met die ene niet gelukt is, dan ga je naar de volgende. Je komt steeds dichter bij de ‘JA’.

En ga er volle bak voor, laat jezelf zien op social media, promoot je website, ga linken met andere virtueel assistent, spreek af met andere ondernemers en ga naar events en netwerkborrels. Vertel op verjaardagen hoe een geweldig bedrijf je hebt. Trek alles uit de kast en ga ervoor. Straal je trots uit naar je omgeving, zodat zij jouw ambassadeurs worden. En wil je niet alleen? Ga dan met een vriendin óf zoek een (zakelijke) buddy, want samen is zoveel leuker. Uiteindelijk kom je er vanzelf achter wat het beste bij je past en wat niet. Door het te doen om je daar vanzelf achter. Leg jezelf niet teveel druk op door er gelijk doelstellingen aan te koppelen. Ga eerst maar eens ervaren, dan merk je gauw genoeg wat werkt. Daag jezelf uit en zet die stappen.

Ik heb voor de komende week daarom 2 leuke opdrachten voor je:

1. Ga elke week met 1 virtueel assistent of andere ondernemer afspreken, online of offline. Zo zet je de eerste stappen om je netwerk te vergroten.

2. Alles waar je nu nog ja, maar… over zegt ga je deze week DOEN! Hup in de actiestand!

Laat je het weten hoe het gaat? Laat het zien op social media en tag mij in je berichten. Ik vind het leuk om je te zien groeien. Gewoon doen, niet teveel nadenken.

Luk het je niet alleen? En wil je graag dat ik je erbij ga helpen? Klik dan op de knop hieronder, dan neem ik z.s.m. contact met je op en gaan we samen de eerste stappen te zetten. Want je hoeft het niet alleen te doen. Eind april start de eerste groep, er zijn nog een paar plekken vrij. Meld je aan via het contactformulier.

Contact