Ik lijd aan de ziekte Parttime

door | apr 24, 2018 | Voor werknemers

Nadat ik kinderen heb gekregen, was het voor mij extreem moeilijk om weer een uitdagende baan te vinden waar ik mijn talenten in kwijt kon. Ik heb me jarenlang helemaal suf gesolliciteerd. Alle mogelijkheden om aan een baan te komen heb ik benut en overal werd ik afgewezen; pijnlijk. Op het dieptepunt was ik ervan overtuigt dat ik leed aan de ‘ziekte Parttime’, dat ik als moeder geen bestaansrecht had op de arbeidsmarkt. Super frustrerend dat je als ambitieuze moeder niet de kans krijgt om te laten zien wat je in huis hebt.

Bij vlagen gaf ik het solliciteren op en focuste ik op mijn kinderen, een gefrustreerde moeder was ook niet wat zij verdient hadden. Meestal duurden die periodes niet zo lang, want dan zag ik toch weer een mooie baan voorbij komen, en ging ik er weer voor. Uiteindelijk ben ik ruim 6 jaar aan het ploeteren geweest om er weer tussen te komen. Tussendoor had ik al eens aan het zelfstandig ondernemerschap geroken met mijn eigen webshop in trouwschoenen en mobiele fotostudio’s.

Toen ik in 2016 begon als Promotor van E-bikes, rolde ik van de ene tijdelijke baan naar de andere en zo kwam ik terecht bij mijn laatste werkgever. Daar leerde ik iemand kennen die mij vertelde dat ze mij zo geschikt zou vinden als Virtueel Assistent. Ik had er nog nooit van gehoord. Daar zou ik mijn talenten in kwijt kunnen en het is goed te combineren met mijn gezin. Ik hoefde er niet lang over na te denken en heb de stap gezet.

Als enthousiaste parttime recruiter kwam ik nergens aan het werk, maar nu ik als VA werk en MKB’ers ondersteun bij hun werving en selectie kom ik tot mijn recht. Het invullen van vacatures gaat mij goed af, en ik vergroot hun online zichtbaarheid. Tussendoor sparren we over de werving van personeel, maar ook over hun bedrijf. Ik ben nu een jaar bezig en heb al veel ondernemers blij gemaakt met nieuwe personeelsleden. Recruitment is zo’n mooi vak, ik maak de ondernemer blij met nieuw personeel en de sollicitanten vinden een (nieuwe) baan. Ik voel mij prettig om in deze hoedanigheid te werken waarin ik de vrijheid heb om mijn tijd zo in te delen dat mijn klanten tevreden zijn en mijn gezin ook.

Parttime werken is geen ziekte, ik vind het kortzichtig van werkgevers dat ze geen parttimers in dienst willen hebben. Ik ben van mening dat parttime moeders die graag willen werken véél productiever zijn, werk zien als een mooie afwisseling met het gezinsleven en ze er geld mee verdienen om leuke dingen te kunnen doen. Dat is toch een dijk van een motivatie? Als recruiter kom ik veel minder sterke motivaties tegen om ergens te gaan werken.

Nu gaat het zo goed met mijn bedrijf dat ik aan het rondkijken ben naar een collega VA die net zo ambitieus en gedreven is als ik, het recruitment-vak prachtig vindt en ook nog eens moeder is. Een gelijkgestemde, om mee te sparren, kennis uit te wisselen en elkaar waar te nemen tijdens vakantie’s of ziekte. Een tweede Sietske, zou die bestaan?

0 reacties

©2018-2019 Sieva Opstartcoach naar (meer) klanten. All rights reserved. Fotografie The Click Company Website realisatie JOR.nl | Privacyverklaring