3 tips hoe je ervoor zorgt dat de sollicitant voor jou kiest.

door | mrt 22, 2018 | Voor werkgevers

We weten het inmiddels allemaal wel; de arbeidsmarkt trekt aan. Er ontstaat schaarste in steeds meer sectoren en beroepsgroepen en het wordt lastiger om vacatures in te vullen. Je benaderd mensen via social media, op zoek naar die latente werkzoekende, je zet vacatures uit op job sites, schrijft vacatureteksten die SEO-proof zijn en dán spreek je uiteindelijk iemand die perfect passend is voor jouw vacature.

De kandidaat komt bij je op gesprek en heeft zich goed voorbereid met vragen, wensen en voorwaarden. De sollicitant weet dat hij schaars is en maakt gebruik van die luxepositie. Omdat de arbeidsmarkt de afgelopen jaren zo slecht is geweest, had je als werkgever lange tijd overweldigend veel keus aan personeel. Sommige werkgevers zijn daaraan gewend geraakt en hebben misschien wel slechte gewoontes aan overgehouden. Het  is moeilijk om die luxepositie los te laten en slechte gewoontes af te leren en weer terug te gaan naar de basis. Want niet alleen de sollicitant bereid zich voor op het sollicitatiegesprek, maar de werkgever ook.

De rollen zijn omgedraaid, je moet je als werkgever ook goed voorbereiden om je bedrijf te presenteren en indruk te maken op de sollicitant. Hij kan uit meerdere vacatures kiezen dus creëer de meest ideale situatie om ervoor te zorgen dat hij voor jou kiest.

Ik geef je 3 tips hoe je ervoor zorgt dat je de beslissing van de sollicitant positief beïnvloedt.

  1. Toon oprechte interesse in de kandidaat en zijn carrière. Zorg ervoor dat je de motivatie en het CV van de sollicitant hebt doorgenomen en stel daar vragen over. Wat heb je te bieden in de zin van werktijden, thuiswerken, scholing, doorgroeimogelijkheden, winstdeling of een goede work-life balance. Wees eerlijk en transparant over de mogelijkheden en maak het niet mooier dan het is.
  2. Geef een rondleiding door je bedrijf, laat de sollicitant kennismaken met zijn toekomstige collega’s en werkplek. Laat bijvoorbeeld iemand iets vertellen over de werkplek, de sfeer en de collega’s. Wat bieden jullie de werknemers op het gebied van hun gezondheid zoals ergonomie & gezonde werkdruk? Zorg dat er ruimte is voor de sollicitant om vragen te stellen.
  3. Laat blijken hoeveel waarde je hecht aan je personeel en ga met je tijd mee. Wat werknemers een aantal jaren geleden belangrijk vonden aan een baan is verandert.

Ik hoop je met deze tips op weg te hebben geholpen in het sollicitatieproces. Er zijn nog veel meer onderdelen tijdens een sollicitatieprocedure die een sollicitant positief kunnen beïnvloeden.

BONUSTIP: Bied reiskostenvergoeding aan voor het gesprek

0 reacties

©2018-2019 Sieva Opstartcoach naar (meer) klanten. All rights reserved. Fotografie The Click Company Website realisatie JOR.nl | Privacyverklaring