Wanneer je een post wil plaatsen op LinkedIn dan wil je hiermee natuurlijk een zo hoog mogelijk bereik hebben. Ik geef je daarom 5 tips hoe je dit doet.

#1 Zorg dat de eerste 3 regels van je bericht de lezer triggeren om verder te lezen. Denk bijvoorbeeld aan een scherp statement, vraag om advies of stel een vraag. Bijvoorbeeld “Herken je dat…” of “Wie kan mij helpen met?”

#2 De eerste uren na het posten van je bericht zijn het belangrijkst, wanneer je in die uren al veel interactie weet te krijgen, zal je bericht aan steeds meer mensen worden getoond. Je zou bijvoorbeeld met mensen uit je netwerk kunnen afspreken dat je de link van je post deelt via Whatsapp, zodat ze snel kunnen liken & commenten.

#3 Tag mensen in je bericht die zullen reageren op jouw bericht (kies hiervoor mensen waarvan je weet dat ze veel op LinkedIn zitten) of kies collega’s waarvan je ook graag wil dat hun netwerk het bericht te zien krijgt.

#4 Wil je verwijzen naar een URL in je LinkedIn post? Doe dit dan in de comments en verwijs ernaar in je post. Bijvoorbeeld: Zie link in de comments.

#5 Gebruik 3 hashtags onder je bericht. Denk hierbij aan termen waar mensen op zouden kunnen zoeken.

Wanneer je nog meer tips wil voor een geslaagd LinkedIn bericht?

 

JA! Ik meld mij aan voor een 1-op-1 online LinkedIn workshop voor €97 (excl. BTW) via Zoom

3 + 7 =