Iedereen die voor zichzelf begint is onzeker, toen ik voor mezelf begon was ik dat ook. Ik kreeg tijdens een coachingstraject waar ik in was gestapt een spiegeltje waar ik op de achterkant een bemoedigende zin moest schrijven. Ik schreef erop ‘Doe niet zo onzeker, je kan het gewoon’. Dat spiegeltje ligt hier op mijn bureau en af en toe werp ik er een blik op, en ebt mijn onzekerheid weer weg. Inmiddels weet ik, dat ik het kan. Maar als je net begint dan weet je dat niet zeker. 

Ik spreek veel vrouwen die hun eigen bedrijf starten, waarbij de onzekerheid toeslaat. Terwijl ze in hun baan in loondienst die onzekerheid helemaal niet voelden.Maar ja, nu sta je er alleen voor. Geen collega’s die je uit de brand helpen, je moet het alleen gaan doen.

En daar wordt je vreselijk onzeker van. 
* Wat als ik het niet genoeg kennis heb?
* Wat als ik er niet genoeg mee verdien?
* Wat als ik niet genoeg klanten krijg?
* Wat als ik niet genoeg resultanten bereik voor mijn klanten?

Begin met: IK BEN GOED GENOEG.

Wanneer je buiten je comfortzone stapt en je eigen bedrijf opricht komen er allemaal dingen op je af die je niet kent. Om ervoor te zorgen dat je onzekerheid niet té overweldigend voor je is, heb ik een paar tips voor jou.
* Zet de eerste stap, daarna de tweede en daarna de volgende. Ga stappen zetten, hoe klein ook, maar doe in elk geval iets. Het klinkt zo simpel, maar zo simpel is het écht.
* Wees trots op jezelf, want je doet het toch! Jouw collega’s zitten daar nog te zwoegen voor hun baas 😉
* Je hebt niks te verliezen, alleen maar te winnen.
* Ga op zoek naar gelijkgestemden, zij worden jouw ‘collega’s’

Succes!