Afgelopen zondagavond zat ik op de bank tv te kijken, toen ik mij realiseerde dat ik jarenlang op zondagavond al weerstand aan het opbouwen om maandag weer naar mijn werk te gaan. Ik werd onrustig en mijn hartslag ging omhoog. Wanneer ik in bed lag, begon het gepieker. Ik lag ervan wakker, zoveel weerzin voelde ik.

Vooral toen ik eenmaal moeder was geworden en daarna weer aan het werk ging. Ik wilde mijn kinderen niet naar de opvang brengen, om naar mijn niet leuke werk te gaan. Maar ja, het inkomen wat ik ermee verdiende was handig en ik was er tussenuit. De zorg voor mijn zoon (hij heeft ADD en is heel gevoelig) viel mij soms zwaar, waardoor werk een aangename afwisseling was. Alleen dat werk gaf mij geen voldoening, het was een grote opgave om elke keer weer heen te gaan.

Dus 2 jaar geleden zette ik de stap naar het ondernemerschap en begon mijn eigen bedrijf als virtueel assistent. Het leek me vooral heel praktisch om te combineren met het gezin en ik verlangde naar de vrijheid die het me zou brengen. Ik kon meehelpen met activiteiten op school, wat mijn zoon erg fijn vond (en nog steeds). Daarnaast kon ik me nuttig maken voor mijn klanten. Stap voor stap bouwde ik mijn bedrijf op. Ik kreeg er steeds meer plezier in, want ik kon alles geven wat ik in mij had, en verdiende er ook nog geld mee. 

Ik kreeg er zoveel plezier in dat ik steeds wat meer ging werken en de kinderen naar de opvang gingen. Zij hadden het daar naar hun zin en ik was helemaal in mijn element met mijn werk. Dat bracht zoveel positiviteit met zich mee, dat ik me steeds beter ging voelen. Ik voelde mij weer belangrijk, nadat ik mij jaren had weggecijferd. Ik had geen last meer van een schuldgevoel, doordat ik een hele gelukkige moeder was geworden. Dat zagen en voelden mijn kinderen ook.

Het heeft zo’n positief effect gehad op mijn zoon dat hij nu een heel ander kind is. Doordat ik een positieve mindset heb, geef ik die door aan hem. Wat een life changer was het voor mij om mijn eigen bedrijf te starten. Dat gun ik jou ook.