Herken je dat? Je voelt je eenzaam als thuiswerkende ondernemer? Het kan ook erg eenzaam zijn, wanneer je ’s ochtends de kinderen naar school brengt, je gaat achter je bureau zitten en dan? Niet even een collega om een praatje mee te maken over het weekend of iemand om mee te overleggen. Je moet het helemaal alleen doen.
 
Dan kan het gevoel van eenzaamheid ineens overheersend zijn en je beperken in je werk. Daarom is het heel belangrijk om ‘onder de mensen’ te blijven. En dan bedoel ik contact met gelijkgestemden, mensen zoals jij. Want je denkt toch niet dat je de enige bent?
Ik heb er zelf ook last van, iedereen gaat naar zijn baan in loondienst en heeft personeelsuitjes. En jij zit thuis en hebt dat allemaal niet (meer). Maar bedenk je eens wat jij wel hebt en wat zij niet hebben.
  • Je hebt de vrijheid om je eigen tijd in te delen
  • Je kan meehelpen bij activiteiten op school
  • Je kan naar events gaan die jíj leuk vindt
  • Je kan jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak in de richting jij interessant vindt. Dus niet iets wat je baas je oplegt.
  • Je eigen personeelsuitje organiseren

Dus hup, niet zo negatief, look on the bright side. Laat die mensen in loondienst maar op hun neus kijken dat jij allemaal toffe dingen doet als ondernemer 😉

Ik merk in de coachingstrajecten die ik zelf heb gevolgd dat ik daar allemaal gelijkgestemden heb ontmoet. En ik spreek daar nog steeds regelmatig mee af. Doordat je samen in hetzelfde programma zit, heb je dezelfde behoeftes & problemen dus trek je naar elkaar toe. Soort zoekt soort. Voordat je het weet, heb je een goede klik en spreek je elkaar jaren later nog steeds, want je begrijpt elkaar zo goed.

Maak je eigen feestje!