Wanneer je een zeer deskundig LinkedIn profiel hebt, kun je aan de slag om jezelf zichtbaar te maken voor jouw (potentiële) connecties. Ben je niet zo gericht op B-to-B, omdat je misschien meer gericht bent op de consumentenmarkt, dan is dit social mediakanaal nog steeds interessant. Het kost namelijk niet veel moeite om je bericht, dat je op Facebook of Instagram post, ook door te plaatsen op LinkedIn. Zie dat als het vergroten van je ‘exposure’ in de breedte. Je kan nooit weten waar je klant vandaan komt, iedereen heeft haar eigen netwerk.

Overal zitten kansen, benut die, je komt er later vanzelf achter waar de meeste kansen voor jou liggen. Ga daar aanscherpen.

Hoe ga je te werk als je potentiële klanten / kandidaten / werkgevers wil bereiken?

#1 Post 2-3 keer per week een bericht. Is dat niet te vaak? Nee, dat is niet te vaak. Als jij jezelf niet laat zien, weet niemand wat je doet en waarvoor ze bij jou moeten zijn. Stel jezelf voor dat je op een netwerkbijeenkomst bent en je praat met niemand, dat komt op hetzelfde neer. Stap uit je comfortzone en ga dit doen, hoe vaker je het doet hoe beter het zal gaan.

#2 Zet in je dashboard jezelf ‘Aan’ wanneer je je beschikbaar bent voor een nieuwe baan of voor het geven van (carrière)advies.

#3 Je hebt elke maand de mogelijkheid om op zoek te gaan naar je doelgroep en daarmee te connecten. Stuur een connectieverzoek met een leuk bericht om een gesprek op gang te brengen. Je krijgt van Linkedin elke maand 5 kansen om te benutten.

#4 Wil je meer dan 5 kansen om met mensen te connecten, kies dan voor een maand gratis ‘LinkedIn premium’ dan heb je veel meer mogelijkheden en kun je in korte tijd je netwerk flink uitbreiden. 

#5 Ga interactie hebben met je netwerk, reageer spontaan op berichten die je aanspreken net zoals je zou doen wanneer je iemand IRL tegenkomt.

BONUSTIP Blijf continue je netwerk uitbreiden met iedereen die je kent en ontmoet.

Wil je hier actief mee aan de slag? En niet zelf thuis zitten te prutsen? Stuur me een dan een bericht via onderstaand contactformulier dan kun je aanmelden voor een LinkedIn training en gaan we aan de slag.

JA! Ik meld mij aan voor een online LinkedIn workshop voor €97 (excl. BTW).

8 + 5 =